Aktuelno 29

19.05.2024.

19:00

Vožnja na struju: Na Zlatiboru niču punjači kao pečurke

Na deset lokacija postavljeni su punjači za električna vozila.

Izvor: RINA

Vožnja na struju: Na Zlatiboru niču punjači kao pečurke
Shutterstock/Scharfsinn

Podeli:

Zlatibor kao i mnoga druga turistička mesta u Srbiji i svetu prati ekološke trendove i ekološku svest, pa samim tim na ovoj srpskoj "zlatnoj planini" u mnoštvu hotela i uslužnih objekata postavljeni su punjače za električna vozila.

Električni punjači su postavljeni na deset lokacija, mahom na parkinzima ispred hotela, a uslovi za njihovo korišćenje su različiti.

"Ako želite da koristite punjač na parkingu određenih hotela porebno je da platite parking, sat vremena ili dnevnu koja se kreće od 1.000 do 2.000 dinara, dok se ispred nekih objekata punjenje plaća po satu ili je cena fiksna i kreće se oko 10 evra", kažu za RINU u Turističkoj orgaizaciji Zlatibor.

Na pojedinim lokacijama, punjene električnih automobila na Zlatiboru je besplatno.

"Ispred Tursitčke organizacije Zlatibor i prodajnog objekta Lidl punjene je besplatno, s tim što su u pitanju punjači sporog tipa. Ispred hotela Bor by Karisma i Queen of Zlatibor korišćenje punjača je takođe besplatno", dodaju u TO Zlatibor.

Podeli:

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: