Srbija

Sreda, 25.11.2020.

08:28

Iz Evropske unije 50 miliona evra za kanalizaciju i vodovod u Beogradu i Novom Sadu

Evropska investiciona banka (EIB) godišnje, na nivou cele Evrope, izdvaja u proseku oko dve milijarde evra za projekte javno-privatnog partnerstva.

Izvor: Tanjug

Iz Evropske unije 50 miliona evra za kanalizaciju i vodovod u Beogradu i Novom Sadu
Ilustracija: Depositphotos, jeancliclac

To je izjavila šefica Regionalnog predstavništva EIB-a za države Zapadnog Balkana Dubravka Negre. Ona je juče na Beogradskom ekonomskom forumu dodala da je EIB, kada je u Srbiji rađena revizija Zakona o javno-privatnom partnerstvu, savetima pomagala kako bi taj zakon bio što bolji i u skladu sa standardima EU.

Govoreći o ulaganjima u ovaj region, između ostalog je najavila da je u planu da se rade centralni regionalni prečišćivači u cilju unapređenja sistema za upravljanje otpadnim vodama.

Podsetila je da je s Gradom Beogradom već potpisan ugovor na osnovu koga će EIB sa 35 miliona evra pomoći oko izgradnje kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Palilula, dodajući da će za taj projekat kroz grantove EU biti dato dodatnih preko dva miliona evra.

Negre je podsetila da je EIB pomagao i drugim gradovima Srbije, navodeći da je za izgradnju vodovodne mreže u Novom Sadu dato 15 miliona evra.

Navela je da je u planu i izgradnja centralnog prečišćivača otpadnih voda u tom gradu u čemu će, dodala je, učestvovati i EIB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: