Srbija

Ponedeljak, 27.01.2020.

19:30

Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje

Specijalni izaslanik SAD izjavio je da pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice.

Izvor: Tanjug

Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje
Foto: Tanjug/Darko Vojinovic

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo zbog sastanka i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

"Napravili smo dobar napredak jutros u pravcu potpisivanja pisma o namerama o saradnji u oblasti železnica", rekao je Grenel.

On je dodao da je diskusija bila veoma konstruktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim.

"Radićemo na tome da se pismo o namerama završi sledeće nedelje ili ubrzo posle toga", precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko imejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima na tome što su doputovali u Berlin na razgovore.

Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljanju avio-saobraćaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u Ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio sastankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: