Srbija

Utorak, 19.02.2019.

10:44

Nevena na prodaju za bagatelu: Za hemijskog giganta traže 2 miliona €

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika po drugi put prodaje hemijsku industrije ''Nevena'' iz Leskovca, koja je u stečaju od kraja 2015.godine.

Izvor: Tanjug

Nevena na prodaju za bagatelu: Za hemijskog giganta traže 2 miliona €
Foto: Thinkstock

Oglas o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica javnim nadmetanjem objavljen je na osnovu Rešenja o bankrotstvu stečajnog sudije Privrednog suda u Leskovcu na osnovu Zakona o stečaju.

Javno nadmetanje održaće se 21.marta u 11 sati u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Prva prodaja leskovačke ''Nevene'', čija je vrednost bila procenjena za više od 270 miliona dinara, objavljena je u maju prošle godine, ali hemijska industrija nije dobila novog vlasnika jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Kupac ''Nevene'' postaće vlasnik objekta ''Kozmetika'' površine blizu 7.000 metara kvadratnih u ulici Đorđa Stamenkovića u Leskovcu, dve proizvodne hale, ambulante i poslovnog prostora, trafostanice i kompresorske stanice na istoj adresi.

Među imovinom stečajnog dužnika su i građevinski objekti u Bulevaru Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, gradjevinsko zemljište u Leskovcu, a novi vlasnik preuzeo bi i 100 odsto udela u zavisnom društvu ''DP Nevena Trejd'', žigove i licence, te opremu i zalihe ''Nevene''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: