Srbija

Nedelja, 31.12.2017.

15:17

Mali: U BG 100.000, to se ranije nije desilo

Gradska vlast je zadovoljna postignutim rezultatima u srpskoj prestonici, a u prethodne tri i po godine su ispunjena sva obećanja koja su data sugrađanima.

Izvor: Grad Beograd

Mali: U BG 100.000, to se ranije nije desilo
Foto: Tanjug, arhiva

To je istakao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je zajedno sa gradonačelnicima Novog Sada i Niša Milošem Vučevićem i Darkom Bulatovićem govorio razvoju gradova na čijem su čelu ali i planovima za naredni period, kao i dočeku Nove godine u tri velika grada Srbije.

Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo što se Beograd potpuno promenio i što su u prethodnom periodu vraćeni ogromni dugovi prethodne gradske vlasti.

"Vratili smo gotovo 500 miliona evra i grad Beograd je danas potpuno stabilan finansijski. Na računu Grada Beograda imamo 14 milijardi dinara, što se nikada ranije nije desilo. Taj novac sada ulažemo u nove vrtiće, domove zdravlja, kanalizaciju i vodovod, nove parkiće i drugo. To je prava politika koja pokazuje koliko smo vredno i marljivo radili. Sada kada smo stabilni imamo osnovu za nove investicije i da razvijamo grad kako treba", istakao je Mali.

Prema njegvim rečima, nikada se više nije gradilo u Beogradu, u ovoj godini je bilo više od 1.100 gradilišta, a posledica toga je rekordno niska nezaposlenost u srpskoj prestonici.

"Gotovo 110.000 nezaposlenih je bilo 2013. godine, a 2017. taj broj je smanjen na oko 88.000. Borimo se za svako novo radno mesto, u Beogradu se otvaraju nove fabrike, tržni centri i uređuju se davno napuštene i zapuštene lokacije. To kako je Beograd izgledao sinoć je slika i prilika onoga za šta se borimo. U ovom trenutku u Beogradu ima oko 100.000 gostiju, a to se nikada ranije nije desilo. Nama je turizam veoma važan, kao i Novom Sadu i Nišu. Razvojem turizma razvija se i lokalna ekonomija", naglasio je Mali.

Kako je rekao Siniša Mali, ceo tim gradske vlasti se raduje rekonstruisanom Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja, novim vrtićima, rekonstruisanim i novim domovima zdravlja, svakom kilometru kanalizacione i vodovodne mreže, putevima.

"Važno je da se borimo za to da Beograd ima mnnogo turista, da bude lepši i osvetljeniji ali želimo da CNN, kao što je već rekao, govori iz godine u godinu da je Beograd jedna od top deset destinacija na svetu koju treba posetiti. To pokazuje ispravnost naše politike", precizirao je gradonačelnik Beograda.
Govoreći o Pionirskom gradu Siniša Mali je rekao da je prethodna gradska vlast uništila taj centar, ali da ga je ova vlast već sredila.

"On je vraćen deci i iz godine u godinu organizujemo razne aktivnosti. Bavimo se budućnošću, sa novcem koji smo uštedeli i sa stabilizacijom finansija gledamo vedro i optimistično u budućnost. Sledeće godine rekonstruišemo Ulicu kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Kneza Miloša, gradićemo i gondolu koja će povezivati Kalemegrad sa parkom Ušće, kreće izgradnja postrojenja u Vinči. Mi ćemo da radimo više i više jer volimo Beograd. Mi menjamo Srbiju, imamo tri najveća grada i ako se kod nas otvaraju nova radna mesta, nove fabrike to je slika novog Beograda, Novog Sada i Niša ali i nove Srbije. Borimo se da nam bude bolje i da naša deca svoje snove ostvaruju ovde", naglasio je Mali.
Govoreći o praznicima u prestonici Siniša Mali je rekao da su beogradske ulice sinoć bile prepune, te da su bili sjajni koncerti i sjajna atmosfera.

"Večeras je centralni koncert ispred doma Narodne skupštine gde će nastupiti grupa Balkanika, Riblja čorba i Aca Lukas. Sutra je za mene velika dužnost i zadovoljstvo da obiđem i prvorođene bebe i da u 12 sati otvorim manifestaciju Ulica otvorenog srca", naglasio je Mali.

On je zahvalio gradonačelnicima Novog Sada i Niša na saradnji, što, kako je naveo, predstavlja duh zajedništva koji je i započeo predsednik Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da je zadovoljan odlazećom godinom, a da po kapitalnim investicijama za razvoj tog grada u 2018. godinu ulazi još optimističnije.

"Danas svi i očekuju mnogo više, a to nas tera da radimo više i budemo bolji ", naveo je Vučević.
U Novom Sadu u novogodišnjoj noći će nastupiti Darko Rundek, Plavi orkestar i grupa Sars.

Gradonačelnik Niša je kazao da pstoje dobri razlozi da se sa više optimizma gleda u period koji dolazi.

"Posle mnogo decenija sada država gleda u jug Srbije, imamo velike projekte, a u ovom trenutku se u Nišu grade četiri velike fabrike", rekao je Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

11 h

Podeli: