Srbija

Ponedeljak, 24.07.2017.

13:11

Dve decenije bez nove mašine - država kupuje

Prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5 miliona evra, kaže za Glas zapadne Srbije direktor Ranko Vuković.

Izvor: Tanjug

Dve decenije bez nove mašine - država kupuje
Foto: Tanjug, arhiva

On je podsetio da FAP ulazi u sistem odbrambene industrije Srbije, čim postane pravosnažan UPPR (Unapred pripremljen plan reorganizacija), i da su kao ostala preduzeća vojne industrije dobili novac za stabilizaciju tehničkog parka, odnosno kupovinu novih i popravku mašina.

"Iako nismo u obavezi da raspisujemo javnu nabavku mi smo ipak to uradili kako bismo došli do što boljih ponuda i da bismo na najkvalitetniji način utrošili budžetska sredstva Vlade Srbije", napomenuo je Vuković.

Ta su sredstva, kako je objasnio, isključivo investiciona, što smatra da je važno za obnavljanje mašinskog parka fabrike, a s obzirom da u FAP-u 20 godina nije kupljena nijedna nova mašina.

"Za nas je to od izuzetnog značaja kako bismo povećali proizvodne kapacitete i ubrzali proizvodni proces", naglasio je generalni direktor Ranko Vuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: