Srbija

Subota, 10.12.2016.

13:36

Srbija nema dovoljno dozvola za kamiondžije

Srbija nema dovoljno bilateralnih i multilatelarnih transportnih dozvola za evropske zemlje, piše list Danas.

Izvor: Danas

Srbija nema dovoljno dozvola za kamiondžije
(Foto: Thinkstock.com)

Postojeća kvota pokriva tek polovinu od ukupno 9.944 teretna vozila registrovana za međunarodni prevoz.

"Taj problem prevazilazi mogućnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potrebno je da se podigne na najviši nivo", rekao je Dušan Nikolić, predsednik Poslovnog udruženja „Međunarodni transport“, na 16. Godišnjoj skupštini i pozvao privrednike da to, kao i problem nedovoljnog broja obučenih vozača, imaju na umu ako odluče da šire vozni park i poslovanje.

On je dodao da je nedovoljan broj dozvola poslednji krug sankcija prema Srbiji, jer je mali broj zemalja u Evropi koje imaju sličan problem i naglasio da je potrebna diplomatska i aktivnost najviših predstavnika kako bi se obezbedio veći prostor za naše prevoznike i robu na inotržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: