Srbija

Petak, 09.12.2016.

15:28

Kongo zainteresovan za Jumko i Simpo

Ambasador Demokratske Republike Kongo u Srbiji Pol Emil Šinga Ahuka razgovarao je rukovodstvom grada Vranja o ekonomskim potencijalima tog grada.

Izvor: Beta

Kongo zainteresovan za Jumko i Simpo
(Foto: Thinkstock.com)

Razgovarao je i o mogućnostima za ulaganje, i posetio kompanije Jumko i Simpo.

Ambasador je na konferenciji za novinare rekao da je u Vranje došao na poziv kompanije Jumko koju očekuje proces privatizacije, i s kojom se nada da će biti uspostavljena ekonomska saradnja.

"Sa Srbijom sarađujemo i imamo izvanredne političke odnose, a sarađujemo i na nivou međunarodnih organizacija i uvek se međusobno podržavamo kada su u pitanju međunarodni problemi. Sada želimo da unapredimo i naš ekonomski odnos, a to je i razlog što sam došao u Vranje - da se upoznam sa svim mogućnostima koje Vranje pruža", kazao je Ahuka.

Ambasador je rekao da će o poseti uputiti izveštaj Vladi DR Konga, i da će se založiti za približavanje privrednih subjekata dveju zemalja.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da je dragocen svaki vid podrške poboljšanju kvaliteta života i standarda građana.

Ahuka je podsetio da je u okviru programa Vlade Srbije "Srbija u svetu" mnogo studenata iz Konga dobilo stipendije iz Srbije i studira u Beogradu.

"Kongo je uspostavio diplomatske veze s bivšom Jugoslavijom još 1960. kada smo stekli nezavisnost, kada je otvorena i Ambasada u Beogradu koju nismo napuštali ni u najtežim vremenima", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

13 h

Podeli: