Srbija

Sreda, 08.07.2020.

12:23

Mihajlović: Spremnost EBRD za nova ulaganja znak stabilnosti Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj.

Izvor: Tanjug

Mihajlović: Spremnost EBRD za nova ulaganja znak stabilnosti Srbije
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Mihajlovićeva i Hargitaj saglasile su se da je dosadašnja saradnja ministarstva i EBRD i na infrastrukturnim projektima od velikog značaja za Srbiju, kao i da će saradnja biti nastavljena u obostranom interesu.

Mihajlovićeva je izazila veliko zadovoljstvo što EBRD želi da nastavi da ulaže u vodeće projekte u oblasti železnice, avio i vodnog saobraćaja, što će dodatno ojačati ekonomski razvoj zemlje, kaže se u saopštenju.

"Saradnja sa EBRD i njihova spremnost za nova ulaganja u Srbiju pokazuju stabilnost naše zemlje i javnih finansija i kako ova banka vidi ekonomiju naše zemlje. Značajno je i što EBRD želi da ulaže i u manje projekte koji su od velikog značaja za veliki broj građana Srbije, kao što je finansiranje rehabilitacije mreže regionalnih puteva, za šta su EBRD i EIB spremni da ulože ukupno 100 miliona", istakla je Mihajlovićeva.

Direktorka EBRD je izrazila i spremnost da ova banka učestvuje u realizaciji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata, a to modernizaciji železničkog Koridora 10 od Beograda do Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

14 h

Podeli: