Srbija

Sreda, 09.06.2010.

15:16

Kanađani u RTB ulažu 175 mil. EUR

Kanadska kompanija SNC Lavalin uložiće 175 miliona evra u modernizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, kaže ambasador Kanade u Srbiji Džon Morison.

Izvor: Tanjug

Default images

Kanadski ambasador je obavestio ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića da ta kompanija želi da ulaže i u putni, železnički i aviosaobraćaj u Srbiji.

SNC Lavalin i RTB Bor potpisaće ugovor koji se odnosi na projekat modernizacije i rekonstrukcije topionice, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

RTB Bor je saopštio da će sa predstavnicima SNC Lavalin biti potpisan ugovor o izgradnji nove topionice i fabrike sumporne kiseline.

"Interesovanje za ulaganje u Srbiju pokazale su još tri kanadske kompanije koje su zainteresovane za ulaganje u infrastrukturu, putnu signalizaciju i izgradnju metroa u Beogradu“, naveo je ambasador.

Mrkonjić je u razgovoru sa kanadskim ambasadorom pozvao kanadske firme da učestvuju na nekoliko tendera u Srbiji, čije je raspisivanje planirano tokom leta, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

14 h

Podeli: