Srbija

Petak, 05.04.2013.

10:43

Uzmu nam 100 evra na razne takse

Razne usluge banaka, pozivanje kol-centra operatera, uverenja i punomoćja od sudova i opština izbijaju svakom građaninu Srbije najmanje 100 evra iz džepa.

Izvor: Blic

Default images

Ovaj trošak bi jedino mogao da se izbegne tako što bi se građani raspitali u kojoj banci su "skrivene naknade" najjeftinije.

Potpredsednik Nacionalne organizcije potrošača Zoran Nikolić kaže da je najvažnije da potrošači budu obavešteni o onome što plaćaju.

"Možda je nekome mnogo da da, na primer, 20 dinara svaki puta kada uzme isečak o stanju na računu i spreman je da ode do drugog bankomata gde se to ne naplaćuje", objašnjava on.

Banke naplaćuju od klijenata opomenete i slanja opomena za prekoračenje. Početna opomena košta 220 dinara, da bi kasnije porasla na 550 dinara, da bi treća i četvrta koštale 110 dinara.

Sekretar UBS Veroljub Dugalić smatra da svaki građanin treba kada uđe u banku da postavi najmanje dva pitanja. Neophodno je da pita koliko će ga nešto koštati, kao i šta sve plaća za određenu uslugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: