Svet 0

24.05.2024.

20:51

Doneli jednoglasnu odluku: Navaljni dobija svoju aleju

Pariske vlaste jednoglasno su danas usvojile ideju da se jedna aleja u 16. arondismanu u Parizu, u oblasti u kojoj se nalazi ruska ambasada, imenuje po po protivniku Kremlja Alekseju Navaljnom preminulom u februaru u zatvoru u Rusiji.

Izvor: Beta

Doneli jednoglasnu odluku: Navaljni dobija svoju aleju
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Podeli:

Buduća aleja Aleksej Navaljni mogla bi da bude u jednoj aveniji koja se nalazi neposredno ispred ruske ambasade, izjavio je neimenovani lokalni.

Francuska, koja ima "dugu istoriju" sa Rusijom, "često je dočekivala njene prognanike" u tom arondismanu, rekao je zvaničnik i dodao da su mnoge porodice belih Rusa naselile tu oblast posle revolucije 1917. godine.

Navaljni, koji je "umro jer je imao određenu ideju šta sloboda treba da bude, postao je u Rusiji i van Rusije simbol slobode", dodao je zvaničnik i dodao da je to i "način podrške otporu represivnom ruskom režimu".

Navaljni je umro u februaru u nerazjašnjenim okolnostima u zatvoru na ruskom Arktiku.

Većina njegovih saradnika nalazi se u izbeglištvu u inostranstvu, a neki su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne u Rusiji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: