Aktuelno 0

24.05.2024.

13:10

Korisnici šokirani, Google savetuje: Jedite kamenje svaki dan

Google je pokazao kako radi njihova nova funkcija pretrage pomoću veštačke inteligencije (AI), i nisu baš oduševili javnost jer je bilo nekoliko gafova.

Izvor: BBC

Korisnici šokirani, Google savetuje: Jedite kamenje svaki dan
sdx15 / Shutterstock.com

Podeli:

Njegov eksperimentalni alat "AI Overviews" rekao je nekim korisnicima koji su pitali kako da bolje zalepe sir za hranu, da im je najbolje da koriste "netoksični lepak".

Odgovori pretraživača generisani veštačkom inteligencijom takođe su rekli da "geolozi preporučuju ljudima da jedu jedan kamen dnevno".

Portparol kompanije Google rekao je za BBC da su to "izolovani primeri".

Čini se da su neki od odgovora zasnovani na komentarima na Redditu ili člancima koje je napisao satirični sajt "The Onion", ali Google insistira da ova funkcija, uopšteno gledano, dobro funkcioniše.

"Primeri koje smo videli su veoma neuobičajeni upiti i nisu reprezentativni za iskustva većine ljudi. Veliki deo odgovora AI pruža informacije visokog kvaliteta, sa linkovima za dublje istraživanje", navodi se u soapštenju. 

Dodaje se i da je Google "preduzeo mere tako gde je bilo problema", kao i da se sve to "koristi za usavršavanje sistema".

Ovo nije prvi put da kompanija naiđe na probleme sa svojim AI proizvodima - podsetimo, u februaru su bili prinuđeni da pauziraju svog četbota po imenu Gemini, koji je kritikovan zbog previše "woke" odgovora.koje je davao.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: