Svet 0

24.05.2024.

20:40

Amerika "hrabri" Ukrajinu da udari dublje u Rusiji; Moskva: Dobro znate šta će se onda desiti

Dmitrij Poljanski, zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, izjavio je da su zapadne zemlje potpuno svesne posledica omogućavanja kijevskim snagama da udare na rusku teritoriju zapadnim oružjem dugog dometa koje se isporučuje Ukrajini.

Izvor: Shafaq

Amerika "hrabri" Ukrajinu da udari dublje u Rusiji; Moskva: Dobro znate šta će se onda desiti
Shutterstock/zef art

Podeli:

Komentarišući nedavne pozive Zapada da se gađa ruska teritorija, Poljanski je izjavio:

"Mi razumemo, baš kao što zapadne zemlje u potpunosti razumeju, posledice upotrebe ili neupotrebe oružja dugog dometa protiv određenih ciljeva u Rusiji... Oni su potpuno svesni do čega to može dovesti".

Poljanski je naglasio da Rusija ostaje fokusirana na postizanje svojih ciljeva u vojnoj operaciji u Ukrajini i da se ne brine za stavove "zapadnih lidera koji su odvojeni od stvarnosti, koji danas govore jedno, a sutra drugo, a lažu u oba slučaja jer su navikli da lažu i obmanjuju međunarodnu zajednicu".

Ranije je predsednik komiteta Predstavničkog doma za spoljne poslove Majkl Mekol pozvao državnog sekretara Entonija Blinkena da dozvoli kijevskim snagama da gađaju rusku teritoriju američkim oružjem, predstavljajući mapu ruskih oblasti koje bi američke rakete ATACMS mogle da pogode.

Pored toga, grupa članova američkog Kongresa predvođena predsednikom Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma, Majkom Tarnerom, pozvala je ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da koristi američko oružje "za udare na strateške ciljeve na ruskoj teritoriji pod određenim uslovima".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: