Srbija 6

24.05.2024.

20:33

Burek majstori plaćeniji od hirurga: Plata i 200.000 dinara ali radnika nema

Burek - jutarnja poezija. Rečima Mome Kapora možda je i najefektnije opisati ovaj specijalitet.

Izvor: Blic/ Nikola Tucović

Burek majstori plaćeniji od hirurga: Plata i 200.000 dinara ali radnika nema
Shutterstock/Kitreel

Podeli:

Reći će mnogi, teško je zamisliti život bez bureka, ali nažalost, tradicionalni način spremanja po svemu sudeći pašće u zaborav, sve zbog nedostatka burek majstora na tržištu, ni plate daleko iznad proseka za buregdžije, nisu dovoljan stimulans. Šta je razlog tome?

Sa sirom, mesom, zeljem, kolenicom. Burek u bilo kom obliku retko koga ostavlja ravnodušnim. Svako ima svog favorita, ali ono što je činjenica jeste da je burek mnogima sinonim za kvalitetan i jak doručak. Mnogo stvari u životu se menja ali pekara u kojoj kupite burek po vašoj meri, retko kad.

Plata između 150.000 i 200.000 dinara mesečno, puno radno vreme. Uslovi su da imate iskustva, mada to nije presudno, da budete odgovorni i vredni. Ovako izgledaju gotovo svi oglasi za burek majstore u Beogradu.

Na prvi pogled, čini se da bi mnogi poželeli ovaj posao, sa druge strane, nije retka situacija da se na oglas ne javi niko.

"Više čak ni plata ne igra ulogu, znači nije novac o pitanju, morate da napravite dobru atmosferu, dobre uslove za rad. Ja više ne bih ni pitao za cenu, pitao bih njega koliko želiš da ti platim, zato što kvalitetnog burek majstora i kao osobu i kao burekdžiju je jako teško naći. I to obično biva, on krene da radi, pokaže se i onda posle nekog vremena kad mu to dosadi, kvalitet počinje da se smanjuje", kaže Marko Dragijević vlasnik pekare.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

9 h

Podeli: