Četvrtak, 03.10.2013.

09:41

"CG je lider, NATO kandidat broj 1"

Crna Gora je kandidat broj jedan za članstvo u NATO rekao je američki senator Ričard Lugar na sastanku sa Milom Đukanovićem, saopštila je vlada Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako se navodi, senator Lugar je istakao i da "je njena liderska uloga u regionu Zapadnog Balkana prepoznata u svetu".

Kako je danas saopšteno iz crnogorske vlade, senator Lugar boravi u Crnoj Gori na poziv Biznis saveta SAD-Crna Gora i glavnog investitora novog projekta na Zavali, u Budvi.

On je ocenio da je Crna Gora već uradila dosta na unapređenju vladavine prava i promociji dobrosusedskih odnosa.

Premijer Đukanović se, kako se navodi, zahvalio senatoru Lugaru na zalaganju i podršci koju je pružao Crnoj Gori i ostalim državama Zapadnog Balkana.

"Crna Gora je, zahvaljujući između ostalog i vrednoj podršci, uspela da sačuva stabilnost i multietnički sklad, kao i da postane promoter evroatlantskih vrednosti na Balkanu i aktivan sudionik regionalne saradnje", istakao je on.

Đukanović je upoznao senator Lugara sa prioritetima rada crnogorske vlade koja je, kako je istakao, posvećena konceptu ekonomskog razvoja i dinamicnom ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva članstva u NATO i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

21 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: