Četvrtak, 08.10.2020.

12:21

SKOJ traži sprečavanje 'neonacističkog koncerta' u Beogradu

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahteva od nadležnih organa da spreče održavanje koncerta tri "rasističke" muzičke grupe.

Izvor: Beta

SKOJ traži sprečavanje 'neonacističkog koncerta' u Beogradu

Koncert, koji je u organizaciji "neonacističke formacije Klub 28", treba da se održi u subotu uveče u zgradi BIGZ-a.

SKOJ je objasnio da zahteva zabranu jer treba da nastupe, kako je naveo, "neonacistički bendovi" "Iz revolta", "Predskazanje" i "Kristalna noć" čija "muzika predstavlja govor mržnje i širi naci-fašističke, rasističke, antisemitske i ksenofobne poruke".

Koncert je zamišljen kao memorijalni skup posvećen Britancu Janu Stjuartu Donaldsonu, osnivaču neonacističke međunarodne skinhed mreže "Krv i čast" koja deluje i u Srbiji.

Očekuje se da će se okupiti "par stotina neonacista i drugih ultradesničarskih ekstremista iz Srbije i Republike Srpske čijim okupljanjem bi se na najdrskiji način prekršile epidemiološke mere i pospešilo širenje opakog korona virusa", piše u saopštenju.

"Organizator koncerta, "Klub 28" je "paravan za neonacističku 'Srpsku diviziju Krv i čast' čiji su pripadnici svojevremeno formirali u Srbiji zvanično zabranjenu organizaciju 'Nacionalni stroj' ", navedeno je u saopštenju.

SKOJ tvrdi da su među organizatorima koncerta i članovima bendova "brojni ekstremistički izgrednici" i poziva "antifašističku javnost da digne svoj glas protiv održavanja koncerta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

21 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: