Svet

Utorak, 20.05.2014.

20:02

Mađari isporučuju gas Ukrajini

Mađarska je počela sa komercijalnim isporukama prirodnog gasa susednoj Ukrajini, po okončanju 20-dnevnog testiranja distributivnog sistema za gas.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema pisanju mađarskog poslovnog dnevnika "Vilagazdasag", koji se poziva na neimenovane izvore u kompaniji FGSZ Zrt koja je operater mađarske gasovodne mreže, oko 2,46 miliona kubnih metara gasa je danas isporučeno Ukrajini.

Manje količine gasa od oko 22.500 kubnih metara su od 1. maja svakog dana slate u Ukrajinu kako bi se testirao distributivni sistem, dodaje list "Vilagazdasag".

Ruski gasni gigant Gasprom upozorio je prošle nedelje da će 3. juna obustaviti isporuke gasa Kijevu ako ne plati račun za jun od 1,66 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: