Svet

Subota, 01.06.2019.

13:11

"NATO važan instrument za zastrašivanje Rusije"

Majk Pomeo pozvao je Nemačku da poveća rashode za odbranu na dva odsto BDP-a, jer je NATO "važan instrument za zastrašivanje Rusije", piše "Bild".

Izvor: Sputnik

Foto: Epa/SEAN GALLUP

"Najteža odluka je u rukama nemačkog naroda. Vlada Nemačke dala je obećanje o dva odsto (za rashode na odbranu) i ljudi treba da traže da vlada održi obećanje. NATO je suviše važan instrument za zastrašivanje Rusije", rekao je Pompeo.

On je naglasio da Nemačka treba da pruži doprinos makar u tome što je "sama obećala", preneo je Sputnjik.

U aprilu je šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio da vlasti te zemlje žele da realizuju svoje obaveze prema NATO-u koje se tiču povećanja rashoda za odbranu u visini od dva odsto BDP-a.

Kako je naveo američki predsednik Donald Tramp, SAD ne isključuju da će od svojih saveznika iz NATO-a zahtevati da povećaju budžet za odbranu na više od dva odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

17 h

Podeli: