Srbija

Subota, 17.05.2014.

13:11

Kazna za sve koji se bogate na muci

Svi koji budu zloupotrebili situaciju nastalu usled vremenske katastrofe koja je zadesila Srbiju biće procesuirani u hitnom postupku i najstrožije kažnjeni.

Izvor: Tanjug

Default images

"Pojedinci vođeni željom da steknu ekstra profit i iskoriste ovu nesreću, protivzakonito su podigli cene osnovnih životnih namirnica, poput hleba i mleka. Sada je najvažnije zaštititi ljudski život i sve raspoložive kapacitete prekršajnog pravosuđa staviti u tu svrhu", izjavio je predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić.

Ističe i da tamo gde je to fizički moguće rade dežurne službe prekršajnih sudova.

"Dok je cela Srbija na nogama, premijer, cela vlada, svi ministri i dok hiljade građana dobrovoljno idu da pomognu u odbrani najugroženijih mesta, svako ko na bilo koji način želi da se okoristi o nesreću koja nas je sve zadesila biće procesuiran u hitnom postupku i najstrožije kažnjen'', poručuje Pašalić.

Pašalić je istakao da ako građani primete da neko neosnovano usled ove situacije podiže cene osnovnih životnih namirnica poput hleba, mleka i hrane za decu odmah obaveste nadležne inspekcije ili najbližeg policajca, kako bi se takvi pojedinci priveli pravdi.

Navodi i da usled vremenske katastrofe koja unazad nekoliko dana hara Srbijom, pod udarom nabujale vode našli i objekti prekršajnih sudova u najugroženijim regijama Valjeva, Šapca, Obrenovca, Lazarevca, Čačka i ostalih ugroženih gradova, dok u ostalim gradovima vodu propuštaju krovne konstrukcije, ali se u njima nesmetano radi.

Predsednici sudova rade i postupaju maksimalnim kapacitetom u datim okolnostima sa akcentom zaštite građana i pravnog poretka usled vanrednih okolnosti.

"Tako da niko ne treba da misli da može da se okoristi na bilo koji način usled ove nesreće, a da će izbeći najstrožu moguću kaznu'', izjavio je portparol suda Aleksandar Ilić i dodao da će se nakon prestanka vanredne situacije izvršiti analiza nastale štete koja je prilično velika.

Sanacija neće uticati na efikasan rad prekršajnih sudova i pravnu zaštitu ugroženih građana.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je zbog podizanje cena vode i namirnica uhapšeno nekoliko osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

17 h

Podeli: