Srbija

Četvrtak, 18.11.2021.

09:55

Vučić i Lihačov o gradnji Centra za inovacije u Srbiji FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom ruske državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačovim.

Izvor: Tanjug

Vučić i Lihačov o gradnji Centra za inovacije u Srbiji FOTO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i Lihačov su razgovarali o realizaciji Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji na izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije na teritoriji Srbije za medicinski, naučni, poljoprivredni, industrijski i društveni razvoj, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je naglasio značaj izgradnje tog istraživačkog centra u cilju podizanja kapaciteta Srbije prvenstveno u oblasti medicine, medicinske dijagnostike i zdravstvene zaštite stanovništva.

"Centar će biti namenjen razvoju novih metoda za pomoć u terapijama u onkologiji, pulmologiji, kardiologiji, hematologiji, neurologiji, endokrinologiji i drugim oblastima medicine", istakao je Vučić.

Implementacija projekta biće sprovedena nakon potpisivanja dva ugovora tokom boravka predsednika Vučića u Ruskoj Federaciji sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: