Srbija

Nedelja, 26.11.2017.

10:00

Rusi imaju konkurenciju, RTB Bor žele mnogi

Više rudarskih kompanija iz Rusije, Kine i Kanade ozbiljno je zainteresovano za strateško partnerstvo sa Srbijom za Rudarsko-topioničarski basen u Boru.

Izvor: Beta

Rusi imaju konkurenciju, RTB Bor žele mnogi
Foto: Thinkstock

To je istakao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je za televiziju Pink rekao da se razgovara sa svima i da će strateški partner biti onaj ko Srbiji ponudi najbolje uslove i viziju koja odgovara planovima Vlade za njegov razvoj.

"Nama treba partner koji će investirati preko pola milijarde dolara u razvoj rudarskog posla. Tamo treba da se otvore novi rudnici, da se otvori novi rudnik Cerovo. Nije logično da država bude jedini investitor u rudarski sektor. Treba nam novi investitor", rekao je on.

Antić je potvrdio ranije najave da tender za prodaju RTB-a bude raspisan u prvom tromesečju iduće godine.

Podsetimo, jedan od najvećih ruskih proizvođača bakra "Rašn koper kompani" zainteresovan je za privatizaciju RTB Bora i svoje namere su zvanično obrazložili u pismima upućenim resornim ministarstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: