Srbija

Sreda, 28.10.2009.

14:31

RTB: U novembru ugovor o topionici

Za najviše mesec dana biće potpisan ugovor sa kompanijom SNC Lavalin o izradi studije izvodljivosti za izgradnju nove topionice bakra u RTB Bor.

Izvor: Beta

Default images

"Očekujemo da početak izgradnje nove Topionice krene narednog proleća", kaže Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Prema njegovim rečima, cena nove Topionice neće preći iznos od 130 miliona dolara, koliko je država spremna da uloži u to preduzeće putem robnog kredita.

Spaskovski je dodao da se prilikom izgradnje nove Topionice i Fabrike sumporne kiseline, što više angažuju preduzeća iz Srbije, kako bi se smanjili troškovi i uposlile domaće firme.

Projektni menadžer firme SNC Lavalin Inder Basin, izjavio je da su u izradi studije izvodljivosti za borsku Topioni bakra angažovani najkvalitetniji resursi te kompanije.

Kanadska firma SNC Lavalin je jedna od vodećih inženjerskih firmi za projektovanje topionica, i njeni stručnjaci su trenutno angažovani na sličnim poslovima u Kazahstanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

16 h

Podeli: