Srbija

Sreda, 07.11.2018.

13:43

"To su izmene koje ste želeli i nema iznenađenja"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je, osim reforme plata, za 2019. godinu prioritet Vlade Srbije reforma Poreske uprave i poreskog sistema.

Izvor: B92

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Mali je na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora rekao da će se menjati Zakoni o javnim nabavkama i o naknadama i da se već krajem novembra ulazi u Skupštinu Srbije sa ovim izmenama.

"Kada sam preuzeo mesto ministra, dobili smo spisak FIC-a i sa MMF smo se usmerili da se uvedu poreski podsticaji. Jedna od najvažnijih stvari koje su tražili privrednici da se izjednači poreski i obračunski tretman kako bi se podstaklo dalje ulaganje u mašine i slično. To su izmene koje ste želeli i ne postoji nikakvo iznenađenje", naveo je Mali.

On je kazao da budžet podrazumeva kontrolisani deficit i nikada veće kapitalne investicije - nove auto-puteve, mostove, tunele...

"Jedan od planova je da smanjimo opterećenje na zarade, od 1. januara krećemo sa ukidanjem opterećenja - 0,75 odsto doprinosa za nezaposlene. To je jedna od mera da se podstakne rast", naveo je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

7 h

Podeli: