Ponedeljak, 21.07.2014.

10:13

Kurc sve omiljeniji, možda kancelar

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, iako najmlađi, najpopularniji je član vlade i mnogi Austrijanci bi želeli da ga vide na njenom čelu.

Izvor: Tanjug

Default images

Kurc, u svom delovanju u vladi, nije imao nikakve negativne ispade, već je u javnosti poznat kao političar koji se oslanja na činjenice.

Gradjani takvo mišljenje nemaju o aktuelnom kancelaru Verneru Fajmanu, a ni o vicekancelaru Mihaelu Špindelegeru.

Lider opozicione "Neos" partije Matias Štrolc predložio je Sebastijana Kurca za budućeg kancelara.

"Mogao bih zamisliti da Kurc bude kancelar, rado bih usaao u njegovu vladu", poručio je on dodajući da je Kurc "singal obnove".

I bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek ističe da se je zahvaljujući aktuelnom šefu diplomatije austrijska spoljna politika ponovo postala vidljiva u svetu.

On, takodje, smatra da bi Sebastijan Kurc mogao biti kancelar, iako ukazuje da će mu za to biti potrebno još par godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: