Aktuelno 0

18.05.2024.

8:05

Kolege stale u odbranu ozloglašenog glumca: "Želimo da se vrati poslu"

Slavni glumac Kevin Spejsi nije imao veću ulogu na filmskom platnu, televiziji ili u pozorištu otkako je optužen za seksualno zlostavljanje 2017. godine.

Izvor: b92.net/24sata.hr

Kolege stale u odbranu ozloglašenog glumca: "Želimo da se vrati poslu"
Profimedia

Podeli:

Od tada do danas imao je samo nekoliko manjih nastupa u neameričkim filmovima, poput filma o Franji Tuđmanu reditelja Jakova Sedlara ili italijanskog filma „"L'uomo che disegno Dio", reditelja Franka Nera.

Holivudski glumac je, međutim, prošle godine na britanskom sudu proglašen nevinim po svim optužbama za seksualno zlostavljanje četvorice muškaraca između 2001. i 2013. godine, a 2022. godine američki sud je odbacio optužbe protiv njega.

Kanal 4 je prošlog meseca emitovao dokumentarac o Spejsiju u kojem je dvostruki dobitnik Oskara negirao sve optužbe.

"Preuzimam punu odgovornost za svoje ponašanje u prošlosti i svoje postupke. Ali ne mogu i neću da preuzmem odgovornost niti da se izvinim bilo kome ko je izmišljao stvari ili preuveličavao priče o meni", rekao je Spejsi.

Nakon oslobađajuće presude i objavljivanja dokumentarca, nekoliko glumaca se zauzelo za Spejsija.

"Jedva čekam da vidim Kevina na poslu. On je genije. On o našem zanatu zna više nego što će većina ikada znati", rekla je Šeron Stoun za Telegraf.

Pisac, glumac i voditelj Stiven Fraj takođe je ponudio svoju podršku, rekavši da se Spejsi često ponašao "nevešto i neprikladno", ali je smatrao da je situacija u kojoj se kasnije našao bila nesrazmerna i neopravdana.

"Umesto dokaza, retorikom se napada Spejsijeva reputacija. Osim ako nešto propustim, mislim da je platio cenu", rekao je.

Tome se pridružio i Lijam Nison.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: