Nova vest
Fudbal 1

18.5.2024.

9:00

Srbin im nije valjao – PAO uručio otkaz Terimu posle pet meseci

Iskusni turski stručnjak Fatih Terim (70) napušta klupu Panatinaikosa posle samo pet meseci rada sa ekipom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

On odlazi sa klupe uoči poslednja dva meča sezone, protiv Olimpijakosa u prvenstvu i Arisa u finalu Kupa. Oba meča su od izuzetnog značaja po klub, najvažniji su ove sezone.

Ekipa će, ipak, morati bez Turčina.

Podsećamo, on je seo na klupu atinskih "zelenih" u decembru kada je zamenio srpskog trenera Ivana Jovanovića, što je za mnoge bila iznenađujuža odluka.

PAO je u tom trenutku bio drugi na tabeli.

Sada, nakon pet meseci rada pod Terimom, pao je na četvrtu poziciji i kolo pre kraja je van zone koja vodi u evropska takmičenja.

Uprava kluba je odlučila da uruči otkaz Terimu nakon tri vezana poraza, posebnio nakon debakla od PAOK-a 1:4 u Solunu u poslednjem kolu.

Turski trener se u petak pozdravio sa igračima.

"Želim da vam se zahvalim za saradnji koju smo imali proteklih pet meseci. Kada sam pre dolaska pričao sa Janisom Alafuzisom (gazda kluba), rekao sam mu da prvo želim da vidim kako će se situacija odvijati pa da vidim da li ćemo nastaviti saradnju. Na kraju, nije sve prošlo prema očekivanjima, tako da sam održao svoje obećanje. Želim da kažem da verujem da ćete u poslednja dva meča ostvariti obe pobede i osvojiti Kup. Ako sam nekog uvredio, izvinjavam se zbog toga. Uvek sam želeo samo najbolje za ovaj tim", bile su reči turskog stratega na oproštaju od igrača.
 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

15 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

18 h

Novo Sport Video Menu