Svet 3

16.05.2024.

16:40

Juriš... Počelo oslobađanje, Rusi su na pragu

Ruske trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.

Izvor: Novosti

Juriš... Počelo oslobađanje, Rusi su na pragu
Profimedia

Podeli:

"Najvažniji grad, koji je sada na ivici potpunog oslobođenja, je, nesumnjivo, Volčansk. Sledeće je naselje Lipci, naši momci su već na prilazima, počinje rad na njegovom oslobađanju, aktivno radi avijacija, artiljerija, stalno rade, ne ćute," rekao je on.

Prema rečima šefa administracije, situacija u Harkovskoj oblasti ostaje napeta, ruske trupe samouvereno idu napred.

Ruske trupe napreduju ka Lipcima komandnim visovima od sela Glubokoje, čije je oslobađanje Ministarstvo odbrane objavilo dan ranije. Odavde je oko 20 kilometara do harkovskog obilaznice. Istovremeno, sa zapada, ruske trupe će biti zaštićene Travjanskim rezervoarom.

Jedinice grupe Sever izvode aktivne vojne operacije u oblasti Harkov. Ministarstvo odbrane je 12. maja objavilo oslobađanje sela Borisovka, Ogurcovo, Pletenjevka, Pilna i Strelečja, sutradan je postalo poznato da je vojska zauzela Gatišće, Krasnoe, Morohovce i Olejnikovo.

Gančev je takođe izvestio da ruske trupe već kontrolišu zapad i sever grada Volčanska. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je zauzvrat priznao da su ukrajinske jedinice u ovoj oblasti bile prinuđene da pređu na "povoljnije pozicije", odnosno da se povuku.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

21 h

Podeli: