Politika 5

16.05.2024.

21:28

Važno saopštenje pred borbu u UN o Rezoluciji o Srebrenici; Vučić: "Večeras smo dobili potvrdu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o glasanju u UN o Rezoluciju u Srebrenici.

Izvor: B92.net

Važno saopštenje pred borbu u UN o Rezoluciji o Srebrenici; Vučić: "Večeras smo dobili potvrdu"
F.S./ATAImages

Podeli:

On je otkrio koje zemlje će sa sigurnošću podržati Srbiju.

"Za sedam dana u ovo vreme će da se završi sednica UN. Oni će formalno da pobede, a mislim da će svaki građanin Srbije da se oseća ponosno. Večeras smo se borili i dobili smo potvrdu za neke koji će da budu uzdržani. Svi oni koji ne uđu u salu, uzdržani i protiv su oni koji neće da glasaju za rezoluciju. Znam pod kakvim su pritiskom zemlje, znam šta oni rade. Šta sve rade, to je neverovatno. Nemojte zaboraviti da su naši protivnici Berlin, Vašington, London. Verujem u prijateljstvo sa Indonezijom i molim vas ne pitajte me za pojedinačne zemlje. Mađarska će sigurno glasati protiv, a Slovačka sigurno neće glasati za, kao i prijatelji sa Kipra", rekao je Vučić.

On je dodao i da je siguran da će Kina biti protiv.

"Ja sam lično sa Sijem pričao o tome. On je meni ukazao na to koliko mu je odvratno sve što rade protiv Srbije i beskrajno mu hvala na tome", dodao je Vučić.

"U istoriju će ući to što ću im reći. Lažu sve vreme. Glavni argument je bio da nema kolektivne krivice nego individualne", rekao je on.

"Ne samo da nisu postigli jedinstvo, već su podelili svet", dodao je Vučić.

On je naglasio da će biti težak period za Srbiju, ali da će posle toga naša zemlja još više napredovati.

"Ja znam kako će to teške posledice da izazove ako vide da im je to prošlo lako kao što su zamišljali da će da prođe. Žele da upropaste svaku vrstu otpora", upozorio je on.

"Neće više biti odlaganja rezolucije u GS UN, prevelika je nervoza, ciljevi su ukidanje Republike Srpske, revizija presude za odgovornost Srbije i da je tuže za ratnu štetu", dodao je.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: