Aktuelno 2

18.05.2024.

9:00

Alek Boldvin ima novi zahtev

Američki glumac Alek Boldvin zatražio je danas od sudije u američkoj državi Novi Meksiko tokom onlajn saslušanja da se povuku optužbe protiv njega u vezi sa ubistvom snimateljke Haline Hačins tokom probnog snimanja vestern filma "Rust" 2021. godine.

Izvor: Tanjug

Alek Boldvin ima novi zahtev
EPA-EFE/JASON SZENES

Podeli:

Sudija je saopštio da će sledeće sedmice doneti odluku o zahtevu Boldvina da se povuku optužbe protiv njega. Ukoliko dođe do suđenja u tom slučaju, ono je zakazano za 10. juli. Boldvin tvrdi da tokom probnog snimanja nije povukao okidač pištolja.

Oružarka Hana Gutijerez osuđena je u aprilu na 18 meseci zatvora pred sudom u Novom Meksiku nakon što ju je porota u Santa Feu proglasila krivom za ubistvo iz nehata zbog ubacivanja pravog metka u pištolj.

Halina Hačins (42) ubijena je 2021. godine pošto je upucana iz pištolja iz kog je pucao Boldvin na snimanju vesterna u Novom Meksiku.

Boldvinova odbrana je ranije tvrdila da on nije mogao da predvidi da je na snimanju bilo pravog metka jer je bezbednost, održavanje i briga o vatrenom oružju i municiji bila odgovornost oružara.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: