Aktuelno 1

17.05.2024.

20:20

Tajne funkcije: Prsten za zatvaranje vrata može biti veoma koristan FOTO

Na okvirima vratima svih automobila postoji deo koji izgleda poput prstena, a koji se koristi za "hvatanje" vrata i za to da se drže zatvorenim.

Izvor: Jutarnji list

Tajne funkcije: Prsten za zatvaranje vrata može biti veoma koristan FOTO
Profimedia

Podeli:

Aktiviranjem kvake na vratima, brava se otključava i oslobađa iz ovog prstena. Ovaj deo je ugrađen direktno na karoseriju i izrađen je od ojačanog čelika, ali nije to njegova jedina funkcija.

Budući da je pričvršćen direktno na šasiju, njegova strukturna čvrstina može da izdrži veliku težinu, pa može da se koristi i kao - stepenica.

Naravno, prsten je peviše mali da bi pružao potporu celom tijelu, a da bi to rešili, u specijalizovnim prodavnicama postoje dodaci poput stepenica.

Ove stepenice se pričvršćuju za prsten, a obično su prekrivene gumom, dok po dimenzijama idu čak dotle i da na njih može da se stane sa obe noge. 

Cena varira od 10 do 50 evra, i kada stavite ovaj dodatak na prsten, na primer, možete lakše da dohvatite krov vozila kako biste ostavili prtljag.

Osim ove namene, prsten ima još jednu - zahvaljujući oštrom vrhu na kraju, služi i za razbijanje prozora u hitnim slučajevima.

Profimedia

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: