Svet

Petak, 05.12.2014.

17:31

Kipar olabavio kontrolu kapitala

Kipar je olabavio kontrolu nad kretanjem kapitala, što je još jedan korak ka ukidanju drakonskih mera uvedenih prošle godine radi sprečavanja odliva sredstava.

Izvor: Tanjug

Default images

"Preduzećima će od sada biti omogućeno da bez odobrenja vlasti prebace do dva miliona evra u inostranstvo po transakciji, što je više u odnosu na prethodnu granicu od milion evra", navodi se u saopštenju kiparskog ministarstva finansija.

Ministarstvo je dodalo da će za transakcije koje premašuju dva miliona evra biti potrebno odobrenje vlasti, prenela je agencija Frans pres.

Pojedinci će svakog meseca moći da iznesu iz zemlje 10.000 evra, što je duplo više u odnosu na prethodno ograničenje, dok će oni koji putuju u inostranstvo od sada moći da ponesu sa sobom dvostruko veću sumu, odnosno 6.000 evra po putovanju, preciziralo je ministarstvo.

Kiparske vlasti su na proleće 2013. godine zatvorile sve banke na dve nedelje, nakon postizanja dogovora sa Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom o dobijanju paketa pomoći od deset milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: