Srbija

Subota, 15.11.2014.

13:43

Andrea širi pogone u Jagodini

Italijanska fabrika "Konfecioni Andrea Srbija" za proizvodnju automobilskih cerada u Jagodini, izgradiće novi pogon veličine 14.000 kvadratnih metara.

Izvor: Tanjug

Default images

Vrednost investicije je 10.000.000 evra, a biće zaposleno 200 radnika.

"Nameravamo da do kraja godine započnemo izgradnju novog pogona za proizvodnju ekstruder mašina, ultrasonik mašina za lepljenje cerade, eutomatske kroj mašine i metalske struke, gde će biti zaposleno 120 radnika", rekao je direktor fabrike Darko Kikić.

On je objasnio da je reč o mašinama koje se koriste u procesu proizvodnje autocerada i sa njima će biti obnovljena oprema u drugim fabrikama kompanije, kojih je sedam.

Kikić je, u razgovoru sa novinarima, istakao i da je u planu otvaranje dve linije za proizvodnju auto torbi "Maserati" i "Porše" gde će biti zaposleno 60 do 80 radnika.

Planirano je i povećanje cene radnog sata sa 138 na 145 dinara od 1. januara. "Konfecioni Andrea Srbija", sada zapošljava 600 radnika i ima osigurano tržište za narednih deset godina.

"Bavimo se isključivo proizvodnjom, i tržište za naše proizvode - zaštitne automobilske cerade, je sigurno obezbedjeno sledećih deset godina, što se tiče tržišta, prodaje i naplate, što je u ovoj zemlji i najproblematičnije", rekao je Kikić.

Uz to što smo lideri u proizvodnju, mi smo i inovatori u ovom poslu, zahvaljujući uvodjenju novih proizvodnih linija, kojih je trenutno deset mi proizvodimo za renomirane firme kakve su BMV, Pežo, Audi, Folksvagen, Fijat, Porše, Maserati, dodao je on.

Kikić je potsetio da ova kompanija ima sedam fabrika na četiri kontinenta i dodao da misli da će radnici jagodinske fabrike "u celoj grupaciji biti najkvalitetniji".

"Dobili smo sertifikat o dostignutom vrhunskom nivou proizvodnje i kvaliteta. Naši glavni kupci "Audi", "Folksvagen", BMV, "Pežo" i Citroen obavili su sve kontrole i konstatovali da su greške u proizvodnji svedene na prihvatljivih tri odsto i da je to optimalno za njihove narudžbe", rekao je Kikić.

On je potsetio da "Konfezioni Andrea Srbija" radi sa 20 automobilskih kompanija i 95 odsto proizvodnje izvozi.

"Konfecioni Andrea Srbjia" je grinfild investicija iz oblasti automobilske industrije u koju je investirano devet miliona evra, država Srbija je dala 9.000 evra po radnom mestu a grad Jagodina besplatno zemljište i infrastrukturu.

Ovo je prava italijanska fabrika koja je povukla i ostale kompanije iz Italije i Rusije koje su došle u Jagodinu. Pored "Konfecioni Andrea Srbija" u Jagodini svoje fabrike imaju i Komapnije "Aunde" za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijera i "Mobil Turi", za proizvodnju kuhinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

14 h

Podeli: