Srbija

Sreda, 02.11.2011.

14:19

SSSS: Vlada ruši standard građana

Savez samostalnih sindikata Srbije najoštrije je protestovao zbog najnovijeg poskupljenja životnih namirnica i energenata.

Izvor: Beta

Default images

Time će, kako ocenjujući, biti dodatno urušen već težak položaj zaposlenih i svih građana Srbije.

SSSS navodi da su građani "svakodnevno suočeni sa novim poskupljenjima" iako je Socijalno-ekonomskom sporazumu za 2011. godinu, kojim je Vlada Srbije preuzela i obavezu da obezbedi snabdevanje tržišta po stabilnim cenama najznačajnijim životnim namirnicama i energentima.

"Rast cena, posebno osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu, komunalnih usluga i energenata, armija nezaposlenih, na stotine hiljada zaposlenih koji ne prima zaradu ili prima zaradu nižu od minimalne i drugi alarmantni pokazatelji, za svoj krajnji rezultat imaju dalji pad životnog standarda i osiromašenje većine stanovništva", navodi se u saopštenju.

Ističe se da su potrošačke cene u septembru 2011. godine, u odnosu na isti period prošle godine, povećane za oko 10 odsto, dok su cene osnovnih prehrambenih proizvoda povećane i više od 30 odsto.

"Savez samostalnih sindikata Srbije još jednom ukazuje na društveno neodgovorno ponašanje vlade, čije su mere pogubne za zaposlene i sve građane Srbije", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

11 h

Podeli: