Srbija

Sreda, 30.05.2007.

16:21

Cedevita preuzela Multivitu

Direktor kompanije Multivita Zlatomir Pecikoza je izjavio da je grupa Atlantik, u okviru koje posluje Cedevita, preuzela Multivitu.

Izvor: Tanjug

Default images

Pecikoza je najavio da je postignut dogovor da se u Tehnološkom parku u Vršcu naredne godine izgradi novi pogon gde će se proizvoditi Multivita, što "garantuje da će ovaj brend biti sačuvan" i dodao da su "zaposleni zadovoljni ovim preuzimanjem, jer im se garantuju posao i ista prava koja su imali do sada, kada je kompanija poslovala u okviru Hemofarma".

Status sedamnaestoro zaposlenih u Multiviti garantovano se neće menjati naredne tri godine, a izgradnjom novog pogona u sklopu Tehnološkog parka biće obezbeđeno novih 25 do 30 radnih mesta. Do izgradnje nove fabrike za proizvodnju šumechih formi multivitaminskih preparata proizvodnja Multivitinih preparata će se obavljati u pogonu Hemofarma.

Potpisano je i pismo o namerama koje predviđa plasman Hemofarmovih OTC preparata na tržištu Hrvatske uz podršku Atlantik Grupe, navedeno je u saopštenju Hemofarma povodom ovog preuzimanja.

U saopštenju Hemofarma se kaže da je ova firma počela da se fokusira na osnovni biznis - istraživanje, razvoj, proizvodnju i plasman lekova za humanu upotrebu - od kada ju je pre godinu dana preuzela nemačka Štada. "Renomirana Atlantik Grupa kupovinom brenda Multivita jača svoje pozicije na tržištu jugoistočne Evrope. Istovremeno, kompanija obogaćuje svoju paletu preparatima u šumećim granulatima i efervescentnim formama, odnosno šumechim tabletama, koje Cedevita do sada nije imala", kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: