Srbija

Četvrtak, 30.11.2006.

17:56

Akcije Agrobanke razgrabljene

Uplata za akcije Agrobanke dvadeset puta veća od emitovanih akcija...

Izvor: B92

Default images

Prema nezvaničnim podacima ukupno je uplaćeno 32,2 milijarde dinara za 150 hiljada komada običnih akcija ukupne nominalne vrednosti od 1,5 milijarde dinara. Akcije su se prodavale po emisionoj ceni od 20 hiljada dinara za jednu akciju, tj. uz emisionu premiju od 10 hiljada dinara po akciji.

Postojeći akcionari su imali pravo preče kupovine polovine emisije (75.000 komada) po povlašćenoj ceni od 18 hiljada dinara po jednoj akciji, a ovo pravo su iskoristili u visini od 892,9 miliona dinara, tj. kupovinom 49.605 komada akcija.

Realizacijom druge i treće emisija akcija kapital Agrobanke povećan je za preko 50 miliona EUR-a, što će omogućiti kvalitativno i kvantitativno poboljšanje položaja Agrobanke na bankarskom tržištu Srbije.

„Time će se stvoriti bolje mogućnosti i širi okvir za odobravanje dugoročnih kredita i uvođenje posebnih dugoročnih programa za finansiranje i praćenje agrara, što je, nadam se, za klijente Agrobanke lepa vest“, kaže Nikola Aranđelović, član Izvršnog odbora Agrobanke zadužen za investiciono bankarstvo i  poslove sa hartijama od vrednosti.

Uspešnom realizacijom druge i treće emisije akcija stvoren je širi prostor za odobravanje dugoročnih kredita i uvođenje posebnih dugoročnih programa za finansiranje i praćenje agrara.

Cena akcija Agrobanke koje su bile u prometu na Beogradskoj berzi juče, bila je 36.587 dinara, što objašnjava i veliku navalu na akcije po ceni od 18.000 i 20.000 iz treće emisije akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: