Kultura

Sreda, 06.12.2017.

16:25

Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa: "Ovo je previše neverovatno"

Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa, snimljene između 1968. i 1970. godine, biće objavljene sledeće godine.

Izvor: Beta

Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa:
Foto: Getty

"Ikspiriens Hendriks" (Experience Hendrix) i "Legasi rikordings" (Legacy Recordings) najavili su danas da će Hendriksov album "Both Sides of the Sky" objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći deo trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. "Valleys of Neptune" je bio izdat 2010, a "People, Hell and Angels" 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inženjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila "veoma eksperimentalna godina" za Hendriksa .

"Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete 'Oh bože. Ovo je previše (psovka) neverovatno'", rekao je Krejmer.

Mnoge pesme s novog albuma je snimila grupa Bend of Džipsis (Band of Gypsys) u kojoj su pored Hendriks bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dve pesme - "$20 Fine" i "Woodstock".

"Zvuči kao Krozbi, Stils i Neš osim što je na esidu", rekao je Krejmer za pesmu "$20 Fine".

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsednicom Ikspiriens Hendriks. On je rekao da je "Both Sides of the Sky" poslednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendriksovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: