Svet 4

21.05.2024.

8:34

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

Izvor: RT, Novosti, B92

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos
Shutterstock/Ivan Cholakov

Podeli:

"Definitivno neće postati ništa lakše u budućnosti, naprotiv, čeka nas teško leto sa teškim bitkama", rekao je on.

Žorin smatra da ruska vojska nema zadatak da zauzme Harkov, a da će istovremeno ukrajinske snage biti u situaciji u kojoj može doći do raspoređivanja sredstava na velikom delu fronta i posledičnog slabljenja snaga na drugim delovima bojišta.

"Doći će do povećanog pritiska", zaključuje on.

Podsećanja radi, 10. maja jedinice u sastavu operativno-taktičke grupe "Sever" Oružanih snaga RF pokrenule su ofanzivna dejstva u severnom delu Harkovske oblasti i za kratak period uspele su da zauzmu veći broj sela i prodru u dubinu teritorije pod ukrajinskom kontrolom.

Sam ruski predsednik, međutim, rekao je da cilj ruskih snaga nije osvajanje Harkova, dok izveštaji s terena govore da Rusi nezaustavljivo napreduju ka tom, drugom po veličini gradu u Ukrajini.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

23 h

Podeli: