Nova vest
Fudbal 5

22.5.2024.

23:59

Atalanta (skoro) obezbedila Italiji šestog učesnika u Ligi šampiona

Trijumf Atalante u finalu Lige Evrope može doneti i dodatnog predstavnika Serije A u elitnom evropskom takmičenje naredne sezone.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Tim iz Bergama je svoje mesto u Ligi šampiona već obezebedio kroz plasman u Seriji A (trenutno peto mesto), a uz Gasperinijev sastav prošireno izdanje elitnog takmičenja u sezoni 2024/2025. igraće Inter, Milan, Bolonja, Juventus i možda i Roma.

Naime, kako je Atalanta osvojila Ligu Evrope i tim rezultatom se kvalifikovala za Ligu šampiona, otvorilo se mesto za još jedan tim koji bi kroz plasman u ligi prošao u elitu.

To je Roma.

Potrebno je, ipak, da se kockice slože do kraja kako bi italijanski fudbal u narednom ciklusu imao šest predstavnika u najjačem evropskom takmičenju.

Poslednji uslov da se to i ostvari je da Atalanta završi sezonu u Seriji A izvan Top 5 pozicija, a trenutno je upravo na petoj poziciji.

Taj scenario, ipak, nije toliko izvestan pošto Atalanta do kraja ima dva meča da odigra i tri boda više od šestoplasirane Rome, koja, sa druge strane, ima da odigra još samo jednu utakmicu.



 

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu