Aktuelno 5

22.05.2024.

20:28

Oglasio se Nikola Rokvić sa Egine: "Hteo sam i oca da dovedem ovde, ali..."

Nikola Rokvić danas je posle 31 dana hodočašća konačno stigao do Egine u Grčkoj, odnosno manastira Svetog Nektarija Eginskog.

Izvor: b92.net/Blic.rs

Oglasio se Nikola Rokvić sa Egine: "Hteo sam i oca da dovedem ovde, ali..."
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Njega su dočekali prijatelji i porodica, a pevač se najpre poklonio i celivao ikone u manastiru, te zahvalio svima na podršci.

On se sada i oglasio sa Egine:

"Prvenstveno hvala dragom gospodu Bogu, hvala Svetom Nektariju. Svetom ocu Nikolaju. Svetoj Paraskevi i svim svetima. Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ovaj put, kao da sam ceo život čekao na ovo. Kada sam ušao u veru zavoleo sam Svetog Nektarija, išao sam na Akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmeravao bolesne ljude ka Svetom Nektariju", emotivan je bio Rokvić u razgovoru za Blic pa potom dodao:

"Hteo sam da vodim svog oca ovde, nije se otvorilo, ali sam zahvalan Svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscelio. To je mnogo bitnije od telesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima, kada nije kako mi želimo, da se radujemo. Zato što je to volja Božija. Gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti, u trenutku šalje blagoslove i otvara nam nove vidike. Otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren, a nije ni tren u odnosu na celu večnost, u odnosu na ono za šta mi živimo."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Sa suzama u očima, pevač je nastavio:

"Svaki dan je bio jedan tren. Svaki tren je bio Božija ljubav, radost, čudo, da tako ostane i posmatram i molim se Gospodu da u tim trenucima, pošto se iznenadim da oprosti mom neverju jer je to u stvari jedina realnost, a nažalost mi smo zbog svih drugih stvari koji nas ometaju otišli od Gospoda Boga i onda čekamo da se neko čudo desi. Ali Gospod Bog je milostiv, on nam pokazuje preko svojih sveti, preko cele prirode, Božije tvorevine, pokazuje svoju milost, svoju ljubav i svoju blagodat", objasnio je on, ne skrivajući radost što sve ovo što se odvija može da prenese svom narodu.

"Ovaj put je pokazao da je jedini pravi i ispravni smer, smer bogotražnje, bogospoznaje, smer pokajanja, požrtvovanja, preobraženja i smer apsolutne predaje celog sebe Gospodu. I kada bi me pitali šta je to što mi je dalo snagu da uspem na ovom putu, odnosno što sam ja svoj život dao Gospodu na ovom putu. Rekao sam: Gospode, kako god bude, ja idem, ti znaš najbolje. Mislio sam da će biti mnogo teže. Meni je uz Božiju pomoć sve ovo bilo lako", rekao je Nikola pa se još jednom prekrstio, zahvalio i izmamio aplauz onih koji su se tada zadesili u manastiru Svetog Nektarija Eginskog.

Podsetimo, Nikola Rokvić je u okviru fondacije "Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom Barović ovim hodočašćem prikupio 31 milion dinara za onkologije u našoj zemlji, tačnije Boegradu i Nišu, u proteklih mesec dana koliko je peške, ali i trčeći putovao do ovog svetog mesta.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: