Ishrana 4

22.05.2024.

9:53

Ova tri doručka najbolje su opcije za ljude starije od 40 godina: Ukusno, a niskokalorično

Poznato je da je zdrava ishrana ključna za upravljanje telesnom težinom. Doručak, često nazivan najvažnijim obrokom dana, može značajno uticati na naš metabolizam i nivo energije.

Izvor: Index.hr

Ova tri doručka najbolje su opcije za ljude starije od 40 godina: Ukusno, a niskokalorično
Shutterstock/Natalia Klenova

Podeli:

Za ljude starije od 40 godina, uključivanje visokoproteinskih, a niskokaloričnih namirnica u jutarnju rutinu može biti posebno korisno.

Proteini su esencijalni za izgradnju mišića i gubitak masnoće jer pomažu u osećaju sitosti, podržavaju obnovu mišića i pomažu u održavanju zdravog metabolizma.

Lekarka dr Rejčel Lov preporučuje tri odlične opcije za doručak za one starije od 40 godina koje mogu doprineti mršavljenju i obnovi mišića.

1. Grčki jogurt

Grčki jogurt je moćan doručak koji nudi oko deset grama visokokvalitetnih proteina po obroku od 100 grama.

"Takođe obiluje kalcijumom i probioticima koji su ključni za dobro zdravlje creva," objašnjava Lov.

Da bismo poboljšali njegove prednosti, možemo ga pomešati sa svežim voćem kao što su bobičasto voće, orašasti plodovi ili semenke, kako bismo dodali vlakna i zdrave masti.

2. Jaja

Jaja su odličan izvor proteina, obezbeđujući oko šest grama po velikom jajetu.

"Jaja su vrlo bogata vitaminima i mineralima kao što su vitamini B i holin, koji su neophodni za rad mišića i metabolizam," kaže Lov.

Bez obzira da li ih volimo kao kajganu, pržena ili kuvana, jaja su fantastičan način da započnemo dan.

3. Sveži sir

Sveži sir je još jedan mlečni proizvod bogat proteinima koji sadrži oko 11 grama proteina na 100 grama. Ima nizak udeo masti i visok udeo kazeina, proteina koji se sporo vari, što nas duže drži sitima. Lov predlaže kombinovanje svežeg sira sa voćem ili tostom od celih žitarica za uravnotežen obrok.

Ove opcije doručka su jednostavne, hranljive i savršeno prilagođene za podršku zdravlju i vitalnosti kod osoba starijih od 40 godina.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

21 h

Podeli: