Utorak, 21.10.2014.

11:15

Eks DSS pravi Državotvorni pokret

Doskorašnji potpredsednik DSS Slobodan Samardžić izjavio je da je grupa bivših članova formirala Inicijativnu grupu za osnivanje nove stranke.

Izvor: Beta

Default images

Samardžić je rekao da je predloženo da se ona zove Državotvorni pokret.

U izjavi agenciji Beta, Samardžić je rekao da je poslednjih dana veliki broj osnivača, funkcionera i članova DSS-a napustio tu stranku, ali i izrazio želju da nastavi doskorašnju političku delatnosti na programskim temeljima stranke u kojoj su bili.

Inicijativnu grupu, osim Samardžića, čine i Bojana Aleksić, Milica Vojić Marković, Vladimir Gvozdenović, Donka Banović i Petar Petković.

Samardžić je dodao da je predloženo da se nova organizacija zove Državotvorni pokret, jer taj naziv najbolje izražava političku suštinu doskorašnjeg delovanja DSS, patriotski karakter, državotvornu politiku i političku doslednost i nepotkupljivost.

"U današnje vreme posebno, ovo ime obavezuje na praktičnu kritiku svakog kolaboracionizma sa sadašnjim vlastima u Srbiji, jer saradnja sa njima znači ubijanje prave opozicije u Srbiji i poništenje svake mogućnosti za nasušnom promenom njene unutrašnje i spoljne politike", rekao je Samardžić.

On je dodao da je Inicijativna grupa pozvala ne samo bivše članove DSS-a da pristupe tom pozivu već i sve ljude kojima je sloboda Srbije najpreča politička misao.

"Gradnja slobodne države Srbije i ostvarenje političke neutralnosti je pokret kojem pripada najčasniji javni zadatak", rekao je Samardžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: