Utorak, 23.05.2017.

18:41

Mediji: Moskva vraća Momira Bulatovića u politiku?

Nekadašnji predsednik Crne Gore i premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji smatra da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna, vraća se u politiku.

Izvor: Tanjug

Mediji: Moskva vraća Momira Bulatovića u politiku?
Thinkstock

Postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta na izborima naredne godine, pišu podgoričke Dnevne novine.

List podseća da je povratak u politiku najavio i sam Bulatović.

“Kada sam na Dan pobede protiv fašizma bio u Moskvi, obećao sam sebi da ću, kad se vratim u Crnu Goru, da se pridružim političkim snagama i pokretima koji će se mirnim i demokratskim sredstvima boriti protiv sramne odluke o ulasku Crne Gore u NATO. Jer, baš NATO je vojni savez koji predstavlja savremeni vid fašizma”, naveo je Bulatović nedavno u intervjuu beogradskoj redakciji Sputnjika.

Podgorički dnevni list, međutim, konstatuje da Bulatović u tom intervjuu, istina, nije govorio o mogućoj kandidaturi, ali se, tvrde, u krugovima u Demokratskom frontu već priča o toj mogućnosti.

I lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević su svoje nedavno putovanje u Moskvu obrazložili time da traže najboljeg “nezavisnog” kandidata kojeg bi ovaj politički savez podržao.

Još odranije za moguće kandidate su slovili biznismen iz Nikšića, i glavni finansijer DF-a Miodrag Daka Davidović i bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević.

Davidović se pominjao i kao nosilac liste DF-a na lokalnim izborima u Nikšiću, ali je ovaj politički savez bojkotovao glasanje u ovom gradu. Jovićevića već dugo nema u politici, ali je često pominjan kao neko ko ima poslove sa Davidovićem i ko podržava Demokratski front.

Na pitanje znači li to da se vraća aktivnije i u dnevnu, stranačku politiku, Momir Bulatović kaže da postoje neka pitanja koja su iznad strančarenja.

“Toliko sam dugo bio u dnevnoj politici Crne Gore da mislim da sam dosadio i bogu i narodu. Ali, dužan sam da iznesem svoj stav, da podržim one političke pokrete kojih ima jako mnogo u Crnoj Gori i koji su sve snažniji. Nema potrebe da se neko iz političke penzije vraća i da navraća vodu na svoju vodenicu. Politikom se bave sujetni ljudi, a ja sam svoju sujetu davno, davno proživio”, istakao je on.

Bulatović je ostavio “korisne nejasnoće” u svojim odgovorima jer, ako nije aktivno uključen u dnevnu politiku, ostaje nejasno kako će se boriti protiv ulaska Crne Gore u NATO, kada će se to dogoditi najdalje za dvadesetak dana, primećuju Dnevne novine.

Zato je, kako se navodi, u igri i ostala mogućnost da bude predsednički kandidat Demokratskog fronta.

On je već bio na nekim protestima Fronta, a govorio je i na protestnom skupu na Cetinju.

Njegovi stavovi se veoma poklapaju sa stavovima DF-a i on kaže da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna.

“Zvanično, teško je da se u kratkom roku sve vrati na svoje. Razbijena čaša teško se sastavlja. Sebe ubeđujem da smo u jednoj državi i da praktično sve treba da funkcioniše kao što sada funkcionišu Srbija i RS”, naveo je Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: