Nova vest
Košarka 592

20.5.2024.

0:11

Zvezda "metlom" do titule – trofej za Topića; Obradović o stravičnom; Nedović o osećaju, Anđušić o tuči

Košarkaši Crvene zvezde postali su šampioni ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezda je u trećem meču finala pobedila Partizan u Beogradskoj areni 82:76 i tako zauzela regionalni tron.

Ekipa Janisa Sferopulosa je "metlom" došla do trofeja i to pred navijačima Partizana, a ovo je bila šesta pobeda grčkog stručnjaka nad Željkom Obradovićem.

Bila je ovo sedma titula za crveno-bele, po čemu se izjednačili sa Partizanom. 

Ekipa Janisa Sferopulosa trofej namenjen pobedniku podigla je pred praznim tribinama Arene, a trener Zvezde trofej je posvetio Nikoli Topiću i Stefanu Lazareviću.

Peđa Milosavljević/Starsport

Trener Partizana Željko Obradović čestitao je rivalu na trijumf, a na svom delu konfrenciej za medije dotakao se i tuče koja je prethodnila derbiju, Evroligi sledeće sezone.

Danilo Anđušić rekao je da ima svašta da kaže na temu incidenta u Areni, ali da će da ćuti, dok je Nemanja Nedović pričao o osećaju da Partizan ne veruje u pobedu.

Košarkaš Partizana Džejlin Smit rekao je da je dobio poziv od policije i da će ići da kaže istinu.

Sva dešavanja iz Beogradske arene mogli ste da pratite u našem LIVE BLOG-u.

Završeno

20:29

Semafor
18:20, 20:22, 14:17, 24:23
  PAR   CZV  
  76 : 82  

00:21

To je bilo sve

Ostanite uz B92.sport.

00:08

Smit o tuči Nanelija i Lazarevića: Idem u policiju da kažem istinu

"Izjutra moram u policiju, malo da se naspavam. Jedini sam zaista sve video tako da sam očekivao poziv. Gledao sam i snimak. Ne znam. Kamera nije snimila ono što sam ja video. Ili je snimila samo kraj. Nadam se da ću sutra sve videti. Samo ću da kažem šta sam ja video, da kažem istinu“, rekao je Smit za Mozzart sport.


 

00:07

Sofascore

00:02

Nedović o osećaju

00:02

Anđušić o tuči: Svašta bih rekao...

23:28

Obradović o učešću u EL

"Partizan će sigurno igrati Evroligu, siguran sam u to. Uradili smo sve, pogledajte kako izgledaju utakmice Partizana, Učinićemo sve da igramo", rekao je Obradović.

"Nije kraj sveta, nadam se da ćemo sledeće godine igrati Evroligu. Svi ćemo gledati gde smo grešili, na prvom mestu od mene, i da sledeće godine budemo bolji."

23:25

Obradović: Čestitam Zvezdi

 "Da li je uticalo, koliko je uticalo... Ja sam zaista bio iznenađen kad su došli da mi kažu, mi smo imali trening od 10 taj trening pred utakmicu, ja sam pitao kad dolaze, oni dolaze u 11.30, ja sam završio pre 11. Upravo da ne bi dolazilo da se viđamo, nisam mislio da će se nešto dogoditi, jer nema razloga. Došli su ljudi, rekli su šta se dogodilo, krenule se u ovakve i onakve priče. Ko je, kako, zašto započeo, to je ružna slika i ja ne opravdavam, da li je igrač Zvezde započeo, šta je uradio...

Ne znam, Naneli šta je uradio takođe, nisam gledao sajtove, muka mi je bilo kad sam čuo da je došlo do tako neke sitaucije, odluka da Naneli ne bude u timu je moja. Mislio sam da posle toga što se desilo jutros, proveo je u policiji ne znam koliko sati, on po mom mišljenju nije bio spreman da igra. To je odluka jer vodim računa o timu, stojim iza nje. Nemam nikakav razlog da ne verujemo Džejmsu u to što mi je ispričao, svako mora da odgovara za svoje postupke.

 Postoje organi koji će da se bave time, pominje se da nema nekih minuta sa videa, ne bih da ulzaim u to. Žao mi je, mislim da je taj Lazarević izvanredan momak, žao mi je što je tako. Šta se dešavalo, ne znam i neću da ulazim u detalje. Žao mi je da se o tom nekom incidentu pred finale priča i da je to nešto što je dobilo toliko prostora da se priča o tome. Jedna situacija koja ne bi poželeo da se dogodi, svako treba da odgovara za svoje postupke", rekao je Obradović.

23:14

Trener Zvezde o tuči pre derbija

"Mi smo protiv nasilja, posevćeni smo sportu i njegovoj zašti.i Svaka vrtsa nasilja je protiv sporta i principa u koje verujemo", rekao je Janis.

23:09

Đoković bio u Areni

Podeli:

Komentari 592

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu