Utorak, 29.11.2016.

07:11

Beograd i Priština u Briselu: Da li će i ZSO biti tema?

Beograd i Priština će nastaviti dijalog u Briselu, ali su delegacije dale oprečne izjave o tome da li će tema formiranja ZSO biti na dnevnom redu.

Izvor: Beta

Default images
Getty Images

Delegacija Beograda navela je da će se u utorak i sredu razgovarati o ZSO, dok je Vlada Kosova demantovala te navode.

"U ovoj rundi se neće razgovarati o ZSO, a o toj temi se nije razgovaralo ni u u prethodnim rundama. Obaveštavamo vas da najave koje je plasirala druga strana (Beograd) o ovoj temi nisu tačne", navela je zvanična Priština.

Prema navodima Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, na dnevnom redu su razgovori o ZSO, pravosuđu, telekomunikacijama i slobodi kretanja, dok je Vlada Kosova navela da će delegacije razgovarati o pravosuđu i "međunarodnom pozivnom broju za Kosovo".

Pregovori su počeli juče, delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije Marko Đurić, a dok je na čelu delegacije Prištine ministarka za dijalog Edita Tahiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: