Svet

Ponedeljak, 05.04.2021.

16:28

Akcije Tesle uzletele nakon izveštaja o rekordnim isporukama

Akcije kompanije "Tesla" porasle su danas u trgovanju pre zvaničnog otvaranja Njujorške berze oko 7,5 procenata, preneo je Rojters.

Izvor: B92, Tanjug

Akcije Tesle uzletele nakon izveštaja o rekordnim isporukama
Foto: EPA/DAVID CHANG

Do toga je došlo nakon što je vodeći svetski proizvođač automobila izvestio o rekordnim isporukama u prvom kvartalu 2021. godine.

Cena "Tesline" akcije skočila je na 714 dolara pre zvona koje oglašava početak trgovanja na Vol Stritu, a rast vrednosti su zabeležili i drugi proizvođači električnih vozila, uključujući kineski NIO i američku Vorkhors grupu, čije su akcije napredovale u rasponu od jedan do 4,0 procenta, izveštava Rojters.

Kompanija "Tesla" je objavila da je isporučila 184.800 vozila širom sveta tokom prvog kvartala 2021, dok su analitičari u anketi agencije Refinitiv, koja se bavi prikupljanjem poslovnih i finansijskih podataka, predviđali da će u navednom periodu isporučiti 177.822 vozila.

Ovaj proizvođač električnih vozila je naveo u saopštenju da je ohrabren odličnim prijemom njegovog krosovera Model Y u Kini i da je ubrzao aktivnost za dostizanje punih proizvodnih kapaciteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: