Svet 1

19.05.2024.

18:44

Niko ne zna kako je predsednik; Vojska se priključila potrazi

Načelnik štaba iranske vojske naredio je korišćenje svih vojnih resursa za pomoć u operacijama i spasilačkim operacijama u vezi sa padom helikoptera iranskog predsednika Ebrahama Raisija.

Izvor: Tanjug/Beta

Niko ne zna kako je predsednik; Vojska se priključila potrazi
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Podeli:

Još uvek nema informacija o lokaciji helikoptera, jer na tom području pada noć.

Timovima za potragu pridružili su se novi spasilački timovi i alpinisti, ali je potraga iz vazduha prekinuta zbog lošeg vremena.

Šef iranskog društva Crvenog polumeseca Berhosein Kolivand rekao je da 40 timova za brzo reagovanje tragaju u svim pravcima kako bi pronašli helikopter u kojem se nalazi predsednik Raisi i njegovi saputnici, ali da su vremenske prilike veoma nepovoljne i prolaz otežan, kao i da se akcije traganja i spasavanja sprovode uz sve napore.

Portparol iranskog Odeljenja za vanredne situacije, Babak Jektaparast, saopštio je da je u oblast gde se dogodilo prinudno sletanje helikoptera koji je prevozio Raisija i njegove saradnika poslato osam vozila hitne pomoći Ministar unutrašnjih poslova Irana Ahmad Vahidi potvrdio je da je danas helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem imao incident pri sletanju u istočnom Azerbejdžanu.

On je naveo da su se danas nakon otvaranja brane Kiz Kalasi kojem je prisustvovao i predsednika Azerbejdžana Ilham Alijev, Raisi i pratnja vraćali sa nekoliko helikoptera, od kojih je jedan imao ''prinudno sletanje'' zbog lošeg vremena, prenela je agencija Tasnim.

Vahidi je dodao da su spasilačke ekipe poslate u to područje, ali da će zbog magle i neprohodnosti terena možda biti potrebno vreme da se stigne do helikoptera.

"Komunicirali smo sa saputnicima predsednika, ali je zbog područja, komunikacija otežana i čekamo da spasilačke ekipe stignu do mesta nesreće i sletanja helikoptera, i daju nam informaciju", rekao je Vahidi.

Sve operacije se trenutno izvode sa zemlje, prenosi Telegraf.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: