Srbija

Sreda, 21.01.2015.

09:15

Ruše "Terazije" na Novom Beogradu

Tematski park "Terazije iz 1930" na Novom Beogradu biće uskoro uklonjen, rečeno je Tanjugu u Upravi te beogradske opštine.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, arhiva

Naime, Opština Novi Beograd donela je Rešenje kojim se omogućuje uklanjanje "Terazija iz 1930. godine", kako bi se ta parcela privela nameni, a rešenje je doneto na osnovu zahteva Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

Tim Rešenjem prestaje da važi pravosnažno rešenje Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Uprave gradske opštine Novi Beograd, kojim je bilo odobreno postavljanje tematskog parka, a koje je bilo odobreno dok ta površina ne bude privedena određenoj nameni.

Tematski park Terazije iz 1930. godine nalazi se na uglu ulica Milutina Milankovića i Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Podsetimo, već odavno su mediji pisali da ambiciozno zamišljen novobeogradski park nedaleko od buvlje sve više zarasta u korov i potpuno propada.

Ovaj turističko-zabavni kompleks postao je poznat po tome što je u njegovu izgradnju uloženo skoro 600.000 evra, ali i što je bio nelegalno priključen na električnu mrežu. Međutim, zbog jasno utvrđenih zloupotreba niko nikada nije odgovarao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

18 h

Podeli: