Srbija

Petak, 28.11.2014.

14:46

"Skadar na Lesnini" ipak se gradi

Preduzeće GIK Intergradnja Banat grup nastavilo je radove na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Centar-jug u zrenjaninskom naselju Lesnina.

Izvor: Beta

Default images

Objekat je godinama unazad ružio okolinu zbog čega su i građani negodovali.

Gradnja tog objekta počela 2008. godine, ali je nekadašnja firma GIK Banat, koja je radove započela u međuvremenu otišla u stečaj.

Stanovnici tog dela grada negodovali zbog napola završenog objekta, nazivali ga "Skadrom na Lesnini" i ukazivali da je građevina postala javni toalet iz koga se, posebno tokom pijačnih dana, širi nesnosan smrad, dok su podrumske prostorije postale stecište narkomana i "sumnjivih tipova".

GIK Banat u stečaju je 2012. godine kupila Intergradnja grup. Danas u toj firmi - GIK Intergradnja Banat grup zaposleno je četrdesetak ljudi, a namera vlasnika je da se kombinat zadrži u registrovanoj delatnosti, a to je niskogradnja, visokogradnja i hidrogradnja.

Direktor Intergradnje Banat grup Uroš Aulić kazao je da se proteklih godina radilo na obnovi kombinata i svih njegovih kapaciteta, proizvodnih i uslužnih, obnovi mehanizacije, a rezultat je nastavak radova na izgradnji stambeno - poslovnom objektu Centar-jug.

"Ovo je zgrada površine pet hiljada kvadratnih metara, sa 48 stambenih jedinica, a za završetak zgrade potrebna je investicija od 1,8 do dva miliona evra. Ovo je vlastita investicija, a važno je napomenuti da je i firma bez dugovanja", rekao je Aulić.

Kako je naveo, završetak radova na ovom objektu očekuje se krajem sledeće godine.

Zoran Stevanović, jedan je od radnika koji je u GIK-u radio 35 godina, zadovoljan je što ponovo ima zaposlenje i očekuje da će u toj firmi dočekati i penziju, a nastavkom radova posle pet godina zadovoljni su i građani Lesnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: