Kosovo 0

19.05.2024.

13:25

Alen: Za Prištinu je ZSO suštinski korak ka evroatlantskom putu

Podsekretarka Sjedinjenih Američkih Država za javnu diplomatiju Elizabet Alen izjavila je danas u Prištini da je Zajednica srpskih opstina (ZSO) suštinski korak Prištine ka evroatlantskom putu.

Izvor: Tanjug/RTS

Alen: Za Prištinu je ZSO suštinski korak ka evroatlantskom putu
Profimedia

Podeli:

Alen je, posle sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, rekla da su imale "produktivnu diskusiju o dezinformacijama, politikantstvu, podršci civilnom društvu i multilateralnom angažmanu", prenosi RTS.

"Razgovarale smo i o kritičnom pitanju evropskog i evroatlantskog puta Kosova. Razgovarale smo o suštinskom koraku ka evroatlantskom putu Kosova - napredovanju Kosova za Zajednicu opština sa srpskom većinom", rekla je ona.

Alen i Osmani potpisale su memorandum za borbu protiv manipulacije informacijama stranih zemalja.

Formiranje ZSO je obaveza Prištine na osnovu Briselskog sporazuma iz 2013. godine, ali Priština odbija da ispuni tu obavezu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

18 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

13 h

Podeli: